PROČ SE ROZHODNOUT PRO PŘÍRODNÍ VITAMÍN C?
Jedná se o 100% komplex vitamínu C na bázi ovoce, bez chemických rozpouštědel nebo syntetické kyseliny askorbové.
V přírodě se vitamín C nevyskytuje jako izolát. Najdeme ho jako součást celého komplexu látek, který zahrnuje i další důležité kofaktory (spolupůsobící látky), které pomáhají tělu se správnou absorpcí. Patří mezi ně již zmiňované flavonoidy. Tento vitamín C, vyrobený z celistvých plodů ovoce, je proto pro tělo velmi přirozeným, koncentrovaným zdrojem.
A k tomu všemu má jemnou, osvěžující chuť. Skvěle se proto hodí do koktejlů, vody, džusů nebo kokosové vody. Neobsahuje žádnáumělá aditiva, přidaná sladidla ani umělé příchutě.
JAKÉ POKLADY PŘÍRODNÍ VITAMÍN C OBSAHUJE?
- Extrakt z plodů aceroly Jihoamerická: acerola, též zvaná „barbadoská třešeň“, má červené plody o velikosti našich třešní. Jejím specifikem je vysoký obsah vitamínu C: má ho asi 30 x více než citrón, tedy až 1357 mg/100 g. Mimo to obsahuje také barevné složky antokyany, které jsou účinnými přírodními antioxidanty. Šťavnatá dužnina aceroly je kromě vitamínu C bohatá také na minerály, vitamín A a B6, bioflavonoidy, železo, vápník a hořčík.
- Rozemleté ovoce camu camu: Amazonské ovoce camu camu drží absolutní světové prvenství v množství vitamínu C, kterým doslova oplývá. Obsahuje ho až 3000 mg/100 g, což je 60x více než v pomeranči. Mimo to je camu camu bohaté na vitamíny B1, B2, a B3. Dále obsahuje antioxidační látky jako například karotenoidy a množství minerálních látek.
- Rozemleté ovoce amla: Amla neboli indický angrešt je zeleně zbarvené ovoce. Po acerole a camu camu je amla dalším nejbohatším přírodním zdrojem vitamínu C. Pochází zejména z hornatých oblastí Indie. Plody obsahují až 600 mg/100 g vitamínu C a dále prospěšné přírodní antioxidanty jako jsou například flavonoidy.
- Tapiokový škrob: Tapioka je škrob extrahovaný z kořene manioku jedlého – hlízy původem z Jižní Ameriky. Využívá se jako přírodní prostředek ke zlepšení textury a zabránění vlhnutí.
Ekologické, s bio certifikací
- Camu camu a amla nesou bio certifikaci
- Produkt splňuje požadavky veganské, košer a bezlepkové stravy
- Produkt nese pečeť TruGanic™ (viz níže)
- Neobsahuje GMO, pesticidy, plniva ani pojiva
- Baleno v recyklovatelném jantarovém skle
Dávkování:
- 6 g (cca. 2 lžičky) denně obsahuje 360 mg vitamínu C (což odpovídá 450 % doporučené denní dávky)
- Dávkujte dle svého aktuálního stavu.
- Nejvyšší přípustné množství v denní dávce je stanoveno na 2000 mg
Množství: 400g
Složení: extrakt z plodů aceroly*, ovoce camu camu◊*, bobule amla◊*, tapiokový škrob* (jako sušící médium).
Použité poznámky: *TruGanic; ◊ BIO
Nutriční hodnoty:
nutriční hodnoty | na 100 g | na 6 g (1 dávka) |
energetická hodnota | 414 kcal/ 1741 kJ | 25 kcal /104,5 kJ |
sacharidy | 83,3 g | 5 g |
z toho cukry | <1 g | <1 g |
bílkoviny | 0 g | 0 g |
tuky | 0 g | 0 g |
vitamín C | 6000 mg (7500 %)* | 360 mg (450 % DDD*) |
Upozornění:
Doplněk stravy, neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí.