Olej lisovaný z jader makadamiových ořechů má jemnou vůni a chuť a vedle jiných nenasycených mastných kyselin obsahuje i vzácnou kyselinu palmitoolejovou, která se jinak nachází ve větším množství v rybím tuku. Stejně jako ostatní rostlinné oleje přispívá k udržení normálních hladin cholesterolu v krvi. Obsažený vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Kyselina palmitoolejová má jedinečné účinky pro pleť, je nepostradatelná pro udržení její hloubkové vitality. Olej tak pomáhá pokožce vrátit mladistvý vzhled a je nedocenitelným pomocníkem v boji proti jejímu stárnutí. Poctivě vyživuje, revitalizuje a citlivě pečuje o oční okolí.
Použití:V kuchyni se skvěle se hodí k použití za studena jako zálivka do salátu, na kaši, pomazánky, polévky a podobně. V péči o pokožku poslouží podobně jako pleťové mléko či krém. Při aplikaci jej jemnou masáží vtírejte do pokožky.
Průměrné výživové hodnoty:Energie: 3820 kJ / 929 kcal; Tuky 100 g, z toho Nasycené mastné kyseliny: 15,6 g, Mononenasycené: 78,9 g z toho olejová 58 g, palmitoolejová 20,9 g, Polynenasycené: linolová (omega-6) 2 g, Vitamin E: 47,2 mg, Bílkoviny: 0 g, Sacharidy: 0 g, Soli: 0 g.
Složení:Macadamia ternifolia.
Způsob získávání:lisovaný za studena / jedlý jednodruhový
Latinské jméno / složení:Macadamia ternifolia
Země původu: